Geld lenen kost geld

InternetsparenOnline sparen is een zekere manier om uw geld te laten renderen. Gezien de huidige dalende aandelenkoersen vertrouwen de meeste mensen hun spaargeld liever niet toe aan een beleggingsadviseur en zijn eigen beleggingsplannen even op de lange baan geschoven.

Online sparen is een goede en veilige manier om een gunstig rendement op uw geld te krijgen. Aangezien internet spaarrekeningen lagere kosten voor de spaarbank meebrengen, kan er over het algemeen een hogere spaarrente gegeven worden. Ook is het belangrijk dat een online spaarrekening gedekt wordt door het depositogarantiestelsel. Wanneer een (spaar)bank door De Nederlandsche Bank een vergunning is verleend is uw spaargeld garandeerd tot € 100.000 per bank, ongeacht het aantal rekeningen. Bij een en/of rekening van 2 personen geldt dit bedrag per persoon. Deze regeling blijft de aankomende jaren nog bestaan.

Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u op de site van het Ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank. Bij de DNB kunt u tevens een lijst downloaden met alle Nederlandse banken die onder het garantiestelsel vallen. Een handige brochure met uitleg kunt u u hier downloaden (PDF).

Beschikt u over een groter kapitaal, dan is spreiding van uw spaargeld het devies, zodat uw spaargeld de limiet van dit depositogarantiestel niet overstijgt. Ook dan zijn internetspaarrekeningen een handige oplossing. U kunt zeer snel een rekening openen en u heeft 24 uur per dag inzage in uw tegoeden en de mogelijkheid geld over te maken.