Geld lenen kost geld

Soorten leningen

Klantenkaarten & Postorderkrediet

Steeds meer winkels en postorderbedrijven geven zogenaamde klantenkaarten of winkelpasjes uit. Met een klantenkaart koopt u een artikel, waarvoor u later de rekening krijgt. Soms kunt u met een klantenkaart de rekening in termijnen betalen. Als u een deel van het bedrag hebt betaald, mag u vaak weer opnieuw aankopen doen op krediet, tot aan een bepaalde limiet.

Veel postorderbedrijven bieden hun eigen vorm van doorlopend krediet. U kunt dan tot een bepaalde limiet aankopen doen. Betaalt u een gedeelte van de rekening, dan kunt u weer producten kopen.

Meestal betaalt u voor een (postorder)krediet, al dan niet gekoppeld aan een klantenkaart de wettelijk hoogst toegestane rente. Vraag dan ook altijd de voorwaarden op voordat u zo'n postorderkrediet afsluit, zodat u duidelijkheid heeft over de rentepercentages. Heeft u meerdere van dit soort klantenkaarten en postorderkredieten waarop u geld verschuldigd bent, dan kan het voordeliger zijn in één keer deze kredieten af te betalen met een persoonlijke lening, waarvoor de rente aanzienlijk lager is.